VIIMEISIMMÄT UUTISET
YHTEYSTIEDOT


Elektro-Arola Oy
Leppäkuja 2
14200 Turenki

Y-tunnus 0205377-1
VAT FI02053771

Puhelin (03) 630 830
(arkisin klo 8-16)

ea(at)elektro-arola.fi


Luotettava kumppani
Luotettava kumppani: Elektro-Arola Oy


WS-ALARM PC-hälytysohjelmisto

WS-ALARM sovelluksella voidaan hyödyntää IP-lähiverkkoa henkilöstön hälyttämiseen vaaratilanteissa.

WS-Alarm -järjestelmä koostuu palvelinohjelmistosta (PETO tilannekeskusohjelmisto, YLLI-yleisliitäntäyksikkö tai Teho-Ulvo-hälytinkeskus voivat myös toimia palvelimena) ja työasemiin asennettavasta asiakasohjelmistosta.

Hälytykset (esim. Koe, Yleinen vaara, Vaara ohi) ja peruutuskomento käynnistetään palvelimen ohjaamana joko automaattisesti ulkoiselta laitteistolta (käynnistyspaneeli, paloilmoitinkeskus ym.) saatavan ohjaustiedon perusteella tai käyttäjän toimesta palvelinohjelmiston "painonapeista". Puhetiedotus voidaan välittää myös tarvittaessa ulkoiselta laitteelta tai palvelimelta itseltään PC:n ääniominaisuuksia ja VoIP-pakkausta hyödyntäen.

Asiakasohjelma on työasemissa taustalla Windowsin system trayssa ja kun hälytys tulee, se aktivoituu keskelle ruutua avautuvaksi ikkunaksi jossa vilkkuu tulleen hälytyksen nimi, ja ao. merkki alkaa soimaan äänikortilta. Lisäksi ikkunassa on tilaa hälytykseen liittyville toimintaohjeille.

Ohjelmien sulkeminen lepotilassa ei onnistu vahingossa. Lisäksi avautuneen hälytysikkunan voi sulkea vasta muutaman sekunnin päästä.

Hälytysten äänimuodot, nimet ja toimintaohjeet määritetään palvelimen päässä ja ne lähtevät asiakkaille hälytyspaketin mukana. Myös asiakaskohtaiset tekstien määrittelyt ovat mahdollisia. Asiakasohjelmissa on lisäksi mahdollisuus paikallisesti testata äänikorttia koemerkillä.

WS-ALARM:n omassa palvelinohjelmassa on myös ns. custom-hälytys poikkeuksellisia tilanteita varten, eli custom-painikkeesta avautuvaan syöttöikkunaan voidaan kirjoittaa erityiset toimintaohjeet tms.

Diagnostiikkaa varten sekä palvelin- että asiakasohjelmissa on lokiruutu josta näkee tapahtuneen liikenteen. Asiakasohjelmissa on satunnais-viivästetty lyhyen kuittauspaketin lähetys palvelimelle parin sekunnin päästä; näin serverin lokissa nähdään mitkä työasemat ovat reagoineet. Palvelimessa on myös "Yhteyskokeilu"-nappi, jolla kuulolla olevat asiakkaat saa selville ilman hälytyksen käynnistämistä.

Serveriohjelma kirjoittaa lokia myös tiedostoon.
Ohjelmassa on myös hälytyspaketin automaattinen toistotoiminto, eli se lähtee serveriltä kaksi kertaa siltä varalta että ensimmäinen ei jostain syystä tule perille; asiakasohjelma osaa suodattaa toiston pois.

Multicast-ryhmäosoite ja UDP-portti ovat määriteltävissä. VoIP-puhe kulkee samalla osoitteella ja samassa portissa.

Tietokonelaitteistoksi sopii käytännössä mikä tahansa vähänkään nykyaikainen Windows-tietokone.

©2021 Elektro-Arola Oy | Leppäkuja 2 | 14200 TURENKI | Tel. +358 3 630 830